Expert Consulting Group – traduceri autorizate

Odata cu traducere autorizataaparitia limbajului a fost necesara si aparitia traducerilor. In urma cu mii de ani, traducerile se numeau interpretari.  Civilizatiile vechi foloseau aceste interpretari din nevoia de comunicare cu indivizi ce aveau sisteme lingvistice diferite.

Traducerea este, prin definitie, comunicarea sensului unui text sursa, dintr-o limba in alta limba. Deoarece interpretarea dateaza dinaintea scrisului, traducerea a aparut odata cu aparitia literaturii scrise. Exista traduceri partiale realizate de Ghilgames (aproximativ 2000 I.Hr), in limbile existente in sud-vestul Asiei.

Traducatorii risca sa nu poata reproduce exact toate calitatile mesajului, fiind redat doar continutul mesajului, pentru ca unele cuvinte sau expresii pur si simplu nu au echivalent in limba in care se doreste traducerea. Astfel, tehnica de traducere a avut un efect major in ceea ce priveste conturarea limbii unui popor.

Odata cu Revolutia Industriala (secolul 18), s-a simtit o nevoie tot mai mare pentru traducerea textelor tehnice de diferite specialitati: economie, drept, tehnologie etc. Astfel, a aparut o breasla aparte ce se ocupa in special cu traducerile tehnice. Traducatorii urmau cursuri specializate, intreprinse in cadrul unor scoli dedicate si asociatii de traducatori.

In prezent, traducerile sunt absolut necesare pentru realizarea interactiunilor dintre natiuni. Fie ca vorbim de afaceri, texte religioase sau despre simple traduceri pentru uz personal, aceasta procedura este realizata de persoane ce cunosc foarte bine limbile din sau in care se vrea traducerea textului in cauza.

In cadrul unei traduceri, este foarte important sa se respecte atat mesajul textului de tradus, cat si calitatile mesajului. Operele literare, spre exemplu, pot fi traduse respectandu-se integral doar mesajul textului, deoarece acest tip de text lasa loc de interpretari, pe cand un text religios nu va putea fi tradus respectandu-se doar mesajul, ci fiind nevoie si de respectarea calitatilor mesajului, deoarece in acest caz nu trebuie sa existe loc de interpretare. La fel se pune problema si in cazul traducerilor de specialitate economica, mecanica, juridica etc.

Compania sibiana Expert Consulting Group s-a infiintat in anul 2008 din dorinta de a raspunde nevoilor clientilor in ceea ce priveste acest domeniu. Firma este alcatuita din traducatori ce ofera servicii de traduceri autorizate sau normale din si in urmatoarele limbi de circulatie internationala: spaniola, engleza, franceza, germana sau italiana.

Traducatorul autorizat este acea persoana care detine certificat de prestare a serviciului de traducere din partea Ministerului Justitiei. Expert Consulting Group poate realiza traduceri autorizate a corespondentei, textelor financiare, publicitare, texte tehnice, economice, juridice, medicale, din domeniul resurselor umane etc.

Orice text reprezinta o noua provocare pentru traducatorii firmei, provocare care este solutionata intr-un timp foarte scurt, in si din peste 40 de limbi internationale, astfel ca orice client isi va gasi rezolvarea problemei de traducere cu firma Expert Consulting Groutraducere autorizatap.

Daca doriti o traducere autorizata, tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti prin fax sau e-mail textul pe care doriti sa fie tradus catre firma sibiana, acestia revenind in cel mai scurt timp cu o oferta, in functie de complexitatea si marimea textului.

Puteti citi un articol interesant despre aspiratoare profesionale industriale accesand link-ul urmator: http://www.articole-zoombiz.ro/?p=3421

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.