Hrana uscata caini – pro si contra

hrana uscata caini

Conceptul ca o marca este mai buna decat cealalta dar si ca  un anumit tip ofera mai multe decat cealalta este un fals intrucat atunci cand vine vorba despre mancarea pentru caini este nevoie de diversitate si de schimbare. Daca nu se renunta complet la hrana uscata caini atunci se recomanda sa se schimbe marca sau sa se adauge ceva nou.

Hrana uscata caini le este necesara dar in completare este bine sa se adauge si alte alimente cat mai naturale pentru a se obtine un echilibru. Chiar daca reclamele ne indeamna sa utilizam cat mai multa hrana uscata caini si conserve intrucat acesta este stilul de viata sanatos, nu trebuie sa ramaneti numai pe un singur tip de hrana. Exact ca si in cazul unui om trebuie sa existe diversitate in alimentatie.

De retinut despre hrana uscata caini

Tot ceea ce conteaza indiferent de tipul de hrana pentru caini pe care o utilizati este sanatatea animalutului. Chiar si depozitarea hranei uscate caini in locuri necorespunzatoare poate avea o influenta negativa. Schimbarile de stare constatate la animalele de companie poate avea drept cauza principala alimentatia necorespunzatoare iar dupa ce ati schimbat obiceiurile daca situatia persista atunci va recomandam sa mergeti la medicul veterinar.

Hrana uscata caini are foarte multe avantaje dar nu trebuie uitat ca nici ceea ce este prea mult nu e bun. De asemenea nu este recomandat nici sa hraniti catelul doar o data pe zi cu o portie de mancare mare. Eventual impartiti o portie mare in  doua si asa aveti doua mese pe zi asigurate. Alimentatia exclusiva cu hrana uscata caini poate duce chiar la moartea animalutului, de aceea recomandam sa nu va axati numai pe un singur tip de hrana. Un alt factor negativ o constituie hranirea excesiva a cainilor ce poate duce la probleme de sanatate cum ar fi cele cardiace.

Combinarea meniului unui caine

Pentru ca un caine sa fie fericit este nevoie de o dieta bogata in nutrienti, vitamine si minerale de care are atata nevoie pentru a avea un stil de viata sanatos.  Trebuie sa retineti ca un caine nu poate trai numai cu hrana uscata caini si nici nu constituie o dieta completa. Oferiti cainelui dumneavoastra completarea naturala pe langa mancarea comerciala frumos ambalata si de cea mai buna calitate. Pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine, va recomandam sa creati un regim echilibrat si cat mai complet.

Recomandari finale

Magazinul nostru online www.petshopexpres.ro va ofera o gama variata de mancare pentru animale sa puteti crea cu usurinta meniuri complete si echilibrate pentru cainii dumneavoastra. Numai respectand cateva reguli simple cu privire la alimentatie veti reusi sa oferiti catelului mancarea adecvata pentru necesitatile sale.

Cu toate acestea, trebuie sa retineti ca a-i umple castronul la refuz cu mancare pentru animale nu este o optiune intrucat riscati sa il transformati intr-un caine obez dar nici sa nu il infometati. Daca nu stiti cum sa dozati mancarea in mod corespunzator atunci va puteti adresa cu cea mai mare incredere medicului veterinar care va va spune cum sa procedati. In plus parcurgand articolele noastre veti putea stabili si singuri cum sa compuneti meniul cu hrana uscata caini si cu inca ceva pentru a crea diversitate.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.