Intelseco Services- securitate fizica pentru confortul dumneavoastra

Cu totii avem nevoie de masuri de protectie, intr-o lume in care suntem expusi direct la tot felul de riscuri. Pentru a ne asigura o stare de liniste si confort, sa avem sentimentul ca nimic nu ne poate afecta in acest mediu agresiv, de multe ori este nevoie sa apelam la servicii de securitate.

Domeniul care cuprinde serviciile de securitate fizica se refera la ansamblul de masuri menite sa asigure protectia fizica a personalului, a bunurilor IT, cum ar fi facilitatile, echipamentele, resursele si alte proprietati, împotriva deteriorarii si accesului fizic neautorizat. Masurile de securitate fizica sunt luate pentru a proteja aceste bunuri de amenintari fizice, inclusiv furt, vandalism, incendii si dezastre naturale.

Securitatea fizica este deseori neglijata si importanta acesteia este subestimata  în favoarea unor amenintari mai tehnice, cum ar fi hacking-ul sau malware-ul.

Cum ne dam seama ca avem nevoie de securitate fizica?

Daca ati fost deja victima unui spionaj, furt sau s-a atentat in alt mod la integritatea vietii dumneavoastra, atunci nu exista nici o urma de indoiala! Securitatea fizica cuprinde masurile de securitate care sunt concepute pentru a refuza accesul neautorizat la facilitati, echipament si resurse si pentru a proteja personalul si proprietatea de daune. Masurile de securitate fizica implica utilizarea mai multor straturi de sisteme interdependente care includ supravegherea video, gardienii de securitate, barierele de protectie, încuietori, protocoalele de control al accesului si multe alte tehnici.

Se porneste de la ideea ca ar trebui puse obstacole in calea potentialilor atacatori, pentru ca acestia sa nu isi poata atinge obiectivul, iar locurile fizice ar trebui sa fie întarite împotriva accidentelor, atacurilor sau dezastrelor ecologice. Astfel de masuri de întarire includ garduri, încuietori, sisteme de control al accesului si sisteme de stingere a incendiilor. În al doilea rand, locatiile fizice ar trebui monitorizate utilizand camere de supraveghere si sisteme de notificare, cum ar fi senzorii de detectare a miscarii, senzorii de caldura si detectoarele de fum. În al treilea rand, politicile si procedurile de recuperare in caz de catastrofe ar trebui sa fie testate in mod regulat pentru a obtine siguranta si pentru a reduce timpul necesar recuperarii de pe urma dezastrelor provocate de om sau natura.

Scopul metodelor de descurajare este de a convinge potentialii atacatori ca un atac de succes este improbabil datorita apararii puternice.

Sistemele de alarma pot fi instalate pentru a alerta personalul de securitate atunci cand se încearca accesul neautorizat. Sistemele de alarma functioneaza în paralel cu barierele fizice, sistemele mecanice si agentii de paza, care servesc la declansarea unui raspuns atunci cand aceste alte forme de securitate fizica au fost încalcate.

Cu toate acestea, alarmele sunt utile doar daca exista un raspuns prompt atunci cand acestea sunt declansate. În faza de recunoastere anterioara unui atac real, unii intrusi vor testa timpul de raspuns al personalului de securitate la un sistem de alarma declansat în mod deliberat. Prin masurarea duratei de timp necesara pentru a ajunge la o echipa de securitate, atacatorul poate determina daca un atac ar putea reusi înainte ca autoritatile sa ajunga sa neutralizeze amenintarea. Alarmele sonore puternice pot actiona, de asemenea, ca o descurajare psihologica, prin anuntarea intrusilor ca prezenta lor a fost detectata.

Alegeti cu incredere servicii de securitate fizica

Personalul de securitate joaca un rol central în toate straturile de securitate fizica. Toate sistemele tehnologice utilizate pentru a spori securitatea fizica sunt inutile fara o forta de securitate care este instruita în utilizarea si întretinerea lor si care stie cum sa raspunda în mod adecvat la încalcarile securitatii. Personalul de securitate executa multe functii: ca patrula, sa administreze controlul accesului electronic, sa raspunda la alarme si sa monitorizeze si sa analizeze inregistrarile video.

Stabilirea recomandarilor care trebuie adoptate este cel mai important pas. Rezultatele evaluarii riscurilor ar trebui sa va furnizeze informatiile necesare pentru a lua decizii. In cazul în care se considera ca este necesara implementarea unei strategii de securitate, instalarea echipamentelor nu ar trebui sa necesite eforturi dincolo de procedurile de rutina. Pentru toate acestea este necesara contactarea unei echipe de renume, Intelseco Services, care va poate oferi toate serviciile de securitate necesare. Detalii puteti gasi pe intelseco.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.