Ita Production – scaune tapitate elegante

Scaunul este o piesa scaun tapitatde mobilier alcatuita de cele mai multe ori dintr-un suport cu 4 picioare si un spatar. Pot exista si scaune cu 3 picioare, acestea avand forme diferite fata de cele normale.

Scaunul nu a fost dintotdeauna o piesa de mobilier de uz general, in trecut fiind un simbol al demnitatii si al regalitatii.

Scaunele in forma pe care o cunoastem azi nu erau la fel de intalnite pana in secolul 16, cand erau folosite acele tipuri de scaune fara spatar. Daca ar fi sa numaram scaunele cu spatar existente pana in secolul 16, numarul acestora ar fi fost foarte mic.

In trecut, scaunele cu spatar erau sculptate din lemn si tapitate cu piele sau cu materiale textile. Inaltimea lor abia daca depasea 25 de cm. In Egiptul Antic, scaunele erau un simbol al bogatiei si al splendorii, existand chiar pentru faraoni acele tronuri stil scaun cu spatar, realizate din aur si alte materiale pretioase.

Diferentierea intre rangurile persoanelor se realiza pe baza inaltimii scaunului pe care stateau, rangul fiind direct proportional cu inaltimea acestuia.

Perioada Renascentista constituie momentul in care scaunele cu spatar incep sa devina piese de mobilier uzuale in fiecare locuinta, putand fi cumparate de catre oricine, in functie de buget.

In realizarea unui scaun se tine cont atat de ergonomie (cat de confortabil este pentru utilizator), cat si de alte caracteristici, precum: marimea, durabilitatea, rezistenta impotriva diferitelor pete, dar si design-ul.

Firma Ita Production s-a infiintat in anul 1994, avand la momentul respectiv obiectul principal de activitate reprezentat de fabricarea EURO-paletilor din lemn. De la inceput, firma lucreaza pe piata externa, obtinand certificate de fabricatie si coduri de producator pentru realizarea paletilor. Initial, firma se ocupa de livrarea paletilor pentru colosul IKEA, apoi, treptat, firma incepe sa realizeze piese de mic mobilier, devenind in prezent un furnizor important pentru IKEA.

Compania Ita Production este compusa dintr-o echipa calificata ce reuseste sa produca mobilier de cea mai buna calitate, exportat catre firme importante de pe piata europeana.

Scaunele tapitate ale firmei Ita Production sunt realizate cu diferite modele si culori, oferind clientilor sai eleganta si rafinament prin intermediul unor piese de mobilier confectionate la cele mai inalte standarde. Scaunele tapitate produse de firma Ita Production sunt realizate din lemn masiv de fag sau stejar, in timp ce picioarele suport sunt din lemn natur, wenge, cires, nuc sau kolonial.

Aceste scaune tapitate se integreaza perfect in contextul locuintei dumnevoastra, putand fi folosite cu succes si pentru a spori rafinamentul si eleganta unor spatii precum restaurante, baruri, cluburi, etc.

Pentru acestea din urma, firma dispune de scaune tapitate special realizate pentru astfel de incaperi, dar si tabureti pentru cafescaun tapitatnele. De asemenea, clientul poate alege si mese din lemn masiv, foarte elegante, realizate in linii simple, dar de efect.

Materialul de tapitat este de foarte buna calitate, in conformitate cu standardele si cerintele internationale.

In prezent, firma produce aproximativ 15000 de scaune tapitate lunar, acestea fiind distribuite in procent de 90% in strainatate, 10% fiind pentru piata interna.

Puteti citi alte articole interesante accesand link-ul urmator: www.articole-zoombiz.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.