Joaca si jocurile de societate

Momentul “jocului impreuna” este prezent aproape la toate speciile. Prin practicarea acestui gen de joc se realizeaza o solidaritate aproape indestructibila intre cei care il joaca la varste fragede. Daca puii animalelor se joaca impreuna cand sunt foarte mici, odata ce cresc intre ei nu mai exista statutul de vanat si vanator si astfel pun capat legii firii printr-o fratie stranie care se naste intre ei.

jocuri

In cazul fiintelor umane, probabil in majoritatea lor, prieteniile adevarate, pe deplin irationale raman cele legate in adolescenta. Joaca este momentul in care “vanatoarea se desfasoara pana aproape de final, dar nu erupe in cruzime decat in cazuri foarte rare.

Participarea la joc nu inseamna numai tactici si abilitati ale jucatorilor, ci si o anumita dispozitie care se defineste prin placerea de a fi parte a jocului.

Daca finalul copilariei desavarseste dezvoltarea organismului si este marcat de aparitia manifestarilor sexuale, jocul nu se opreste. Bucuria jocului nu inceteaza odata cu trecerea la varsta adulta. Aproape fiecare etapa a vietii isi are jocurile sale.

Traim intr-o lume in care televiziunea, internetul si telefoanele mobile reprezinta o atractie foarte mare pentru tineri. Este oarecum firesc sa fie asa avand in vedere ca viteza la care ne ducem traiul este si ea la fel de mare.

Dependenta de jocurile online a devenit una dintre “bolile” de top ale societatii moderne. Avand in fata imaginea acestei dependente, care aduce dupa sine numai probleme, parintii cauta fel de fel de mijloace de a atrage atentia copiilor si a le canaliza energia spre lucruri constructive.

Trasatura umana care se inrudeste cel mai puternic cu spiritul ludic este curiozitatea. Cei mai fericiti participanti la anumite jocuri de societate sunt copiii care-si strica jucariile. Sa nu va inchipuiti ca ei sunt manati de impulsul de a demonta viata. Din contra! Ei cauta sa vada cauza ascunsa a tuturor celor din lumea care-i inconjoara, indiferent ca sunt fiinte, masinarii sau scheme de joc.

jocuri 1

Pornind de la aceasta consideratie putem spune ca a alege jocuri de societate este un act intelept atunci cand este vorba de copiii nostri.

Aceste jocuri de societate create intr-un mod deosebit de atragator ii pun in situatia de a socializa, de a se intreba si a-si raspunde intre ei, de a le dezvolta imaginatia si creativitatea. Insa elementul cel mai important, considerat de specialisti punctul de pornire spre “deschiderea” fata de ceea ce ii inconjoara, il constituie socializarea.

Din jocuri de societate copiii au numai de invatat. Si nu sunt putine lucrurile care se invata prin joaca si pana la urma completeaza si slefuiesc personalitatea.

Nu cred ca este nevoie sa va amintesc ca in momentul acesta pe piata se gasesc foarte multe variante de jocuri de societate din care aveti posibilitatea sa alegeti.

Astfel se naste un univers care tine cont de faptul ca pentru copiii nostri joaca este sensul existentei, in timp ce noi adultii privim de pe margine si probabil o consideram doar frumoasa, inteligenta, prosteasca sau agresiva.

Exista o sintagma foarte amuzanta care isi are radacinile undeva in timpuri trecute, dar care este foarte adevarata: diferenta dintre un adult si un copil este data doar de costul jucariilor!

Informatii utile si articole interesante gasiti si aici

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.