October 3, 2023
Casa si Gradina Uncategorized

Manusi de protectie – Ghid de selectie a acestora, adecvata activitatii desfasurate

 • martie 18, 2019
 • 3 min read
Manusi de protectie – Ghid de selectie a acestora, adecvata activitatii desfasurate

Pentru efectuarea diferitelor sarcinilor de lucru, mainile sunt “ustensilele” pe care le utilizam cel mai des, iar daca locul de munca presupune contactul cu diferite substante puternice sau manevrarea diferitelor aparate, purtarea perechii de manusi de protectie este masura esentiala pentru siguranta in timpul orelor de lucru. Alaturi de alte articole vestimentare si accesorii de proctectie, manusile de protectie trebuie selectate conform locului de munca si specificului acestuia.  

Orice pereche de manusi de protectie se alege in functie de domeniul de lucru

Indiferent ca este vorba despre domeniul alimentar sau cel al constructiilor, normele de siguranta si protectie impun dotarea corespunzatoare si purtarea echipamentului adecvat pentru bunul mers zilnic in cadrul spatiului de lucru.

Si pentru ca statisticile efectuate la nivel european (din 2015) indica faptul ca peste 30% dintre accidentele de munca au afectat cu precaderea zona mainilor, este esential sa intelegem pericolul zilnic la sunt supuse persoanele care opereaza in cadre profesionale care implica munca manuala.

Cum trebuie alese manusile de protectie?

Asigurarea manusilor pentru efectuarea muncii manuale este o conditie esentiala, insa, pentru a oferi randamentul si protectia potrivita, acestea trebuie alese corespunzator.  

Scopul si domeniul utilizarii

Este evident faptul ca scopul utilizarii este un criteriu important pentru achizitionarea manusilor potrivite, asa ca manusile pot fi:

 • Pentru industria chimica si alte domenii de lucru cu substante corozice, solventi sau hidrocarburi: sunt confectionate din cauciuc sau materiale sintetice, fiecare produs avand specificat tipul de substanta permis.
 • Pentru protectie sporita la efectuarea operatiunilor de sudura, pentru operarea si protectia la temperaturi scazute sunt utilizate manusi de protectie din fibre sintetice sau din bumbac – in cazul sudurii aceste manusi textile pot fi purtate pe sub manusile speciale de sudura. Manusile textile pot fi prevazute cu picouri din PVC, astfel incat utilizatorul sa poata desfasura activitatile migaloase, dar si pentru cresterea aderentei.
 • Pentru sarcini de lucru care implica aschierea, lucrul zilnic cu scantei, stropirea cu metale topite, protectie sporita la abraziune, sunt recomandate manusile din piele sau combinate cu alte materiale.
 • Pentru locurile de munca din domeniul alimentar, unde se impune rezistenta la taiere sau impungere, exista categoria manusilor din zale.
 • Pentru lucrul cu temperaturile ridicate, este nevoie de manusi care garanteaza  protectia la caldura ambianta, de convexie sau de contact, astfel ca vor fi folosite manusi din aluminiu.

Tipologia manusilor de protectie

Pentru a le fi mai usor clientilor, producatorii si distribuitorii de manusi de protectie le-au impartit pe categorii care definesc direct activitatea de utilizare:

 • manusi pentru sudura
 • manusi antichimice
 • manusi electroizolante
 • manusi anticalorice
 • manusi de examinare
 • manusi de protectie la impact

EMabo – furnizor de incredere care asigura o gama diversificata de manusi de protectie

eMabo.ro este un magazin complet, care asigura in mod constant o gama variata de manusi pentru protectie, oricare ar fi domeniul de activitate al companiei administrate. Pe langa diversitate si calitatea manusilor comercializate, angajatii acestui magazin se preocupa cu mentinerea unui stoc considerabil de articole, pentru a indeplini cerintele persoanelor fizice care, periodic, isi doteaza corespunzator spatiile de lucru.

Pentru completarea stocurilor de manusi protectie, magazinul online colaboreaza doar cu furnizori de incredere, pentru a oferi de fiecare data aceeasi calitate si performanta cand vine vorba despre rezultatele muncii si protectia operatorilor lucrarii in momentul desfasurarii sarcinilor de lucru.

Accesarea catalogului online va permite vizualizarea categoriei manusi de protectie, fiecare tip de articol avand integrata descrierea – materialele de confectionare, caracteristici, recomandari de utilizare si alte detalii utile cumparatorilor.


Contact:

Website: www.emabo.ro

Telefon – 0740 235 570 / 0332 105 352

Mail – info@emabo.ro

Adresa – Aleea Vasile Alecsandri, Nr.4 – Iasi (program de lucru: 9.00-17.00 L-V)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.