Medicinetic – implanturi dentare de calitate

Implantologie1Implantologia este specialitatea chirurgicala care se ocupa cu implantul dintilor lipsa, in conditii de siguranta. Pe perioada vietii, multi dintre noi pierdem unul sau mai multi dinti din cauza unor factori diversi precum cariile, inaintarea in varsta sau boli parodontale. A trai fara dinti este un mod jenant si incomod de viata, lipsa acestora putand duce la afectarea vorbirii, aspectului si capacitatii unui individ de a mesteca. Implanturile dentare reprezinta o optiune eficienta si ideala pentru ca dintii lipsa sa fie inlocuiti. Datorita acestei ramuri a stomatologiei, oamenii pot obtine recompuneri functionale ale dintilor ce au stabilitate mare in timp.

Lipsa dintilor afecteaza modul in care un individ mananca, comunica sau arata, insa poate duce si la compromiterea sanatatii generale a cavitatii bucale, ducand la o suprasolicitare marita a dintilor alaturati si permitand in acest mod  afectarea serioasa a structurii osoase de sustinere.

Implantul dentar va indeplini aceeasi functie precum radacina unui dinte natural, oferind in acest fel un sprijin solid pentru dintele nou. Primul pas in implantologie il reprezinta inserarea implantului dentar. Implanturile dentare sunt realizate in asa fel incat sa imite structura radacinii dintilor naturali. Acestea se aseaza direct in maxilarul pacientului, astfel incat sa ofere pentru dintii de substitutie un suport stabil si sigur.

Procedura – implant dentar

In ziua procedurii, se va administra un anestezic local in zona care va fi supusa tratamentului inainte de a incepe operatia propriu-zisa de inserare a implantului. Pacientii care doresc sa aiba parte de un confort suplimentar pe durata procedurii, pot opta pentru analgezie – sedarea de tip superficiala anestezica.

Implantologie 2In timpul operatiei, are loc introducerea unui implant de titaniu in osul pacientului, care se va integra in mod natural pe parcursul catorva saptamani. De asemenea, se utilizeimplanturi dentare pentru ca protezele sa fie sustinute sau pentru ca arcadele edentate complet  sa fie reabilitate.

Se intalnesc situatii in care suportul osos in care implantul dentar ar trebui introdus sa fie insuficient sau sa aiba o calitate indoielnica. In asemenea cazuri se pot efectua interventii chirurgicale speciale in care are loc pregatirea osului  pentru aplicarea si acceptarea cat mai naturala a implantului dentar.

In zilele noastre, stomatologia moderna utilizeaza implanturile dentare deoarece sunt o optiune eficienta de a reda sanatatea cavitatii bucale. Desi sunt mai multe variante de tratament, implantul dentar reprezinta solutia-alternativa care confera o senzatie naturala, prin intermediul careia pacientii isi pot redobandi zambetul.

Implantologie 3Pentru a avea parte de servicii de implantologie dentara de exceptie in Craiova, cabinetul doamnei doctor Loreta Tohaneanu reprezinta cea mai buna alegere. Doamna doctor Loreta Tohaneanu este fondatoarea clinici particulare Medicinetic, clinica ce ofera servicii de kinetoterapie, stomatologie si medicina sportiva. Alaturi de sot, au reusit sa puna bazele unei clinici profesioniste de tratare a afectiunilor medicale generale si de recuperare. Doamna Loreta Tohaneanu este ca si specialitate medic stomatolog, dumneaei deschizand in anul 2004 cabinetul de stomatologie, oferind astfel, datorita vastei experiente si cunostintelor in acest domeniu de care dispune, servicii dentare de foarte buna calitate.

In cadrul clinici dentare se realizeaza implanturi stomatologice personalizate, dat fiind natura fiecarui caz, a fiecarui pacient in parte, cu ajutorul tehnologiei Anyridge. Printre avantajele oferite de implanturile dentare se numara pastrarea unei igiene orale corecte si sanatoase, mentinerea integritatii dintilor alaturati, precum si mentinerea unui aspect dentar natural.

Poti sa citesti si alte articole interesante aici.

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.