March 21, 2025
Food & Drinks Lifestyle

Miere de mana – beneficiile asupra sanatatii noastre

  • noiembrie 5, 2019
  • 3 min read
Miere de mana – beneficiile asupra sanatatii noastre

Consumata cu regularitate, mierea naturala de albine poate fi un real ajutor pentru dobandirea unui sistem imunitar puternic. Pe langa faptul ca prezinta aspecte benefice pentru sanatatea noastra, mierea naturala are si un gust foarte bun.

Mierea de mana este rara si foarte complexa datorita faptului ca este singurul tip de miere care nu este extras de albine din polenul florilor, ci din seva colectata de pe frunzele sau ramurile unor conifere precum bradul, pinul, molidul sau al unor foioase precum stejarul si artarul. Pe de alta parte, mierea de mana poate fi produsa de albine si prin colectarea excretiilor produse de insectele care se hranesc cu seva copacilor.

Avand in vedere acest lucru, mierea de mana este singura permisa a fi consumata si de persoanele alergice la polen. Este o miere foarte bogata in minerale si in bioflavonoide, avand o culoare inchisa si fiind mai putin dulce decat mierea obisnuita.

Miere de mana – beneficii pentru sanatate

Miere de mana are calitati nutritionale de exceptie, avand in compozitia sa de 20 de ori mai multe minerale si oligoelemente decat mierea obtinuta din nectarul florilor.

Dintre beneficiile pe care le are asupra sanatatii, amintim: 

  • favorizarea refacerii florei intestinale (dezvoltarea bacteriilor bune din intestin este favorizata de oligozaharide);
  • ajuta la combaterea radicalilor liberi datorita antioxidantilor; 
  • are actiune antibiotica datorita enzimelor si proprietatilor antibacteriene; 
  • sustine activitatea nervoasa, imbunatatind functiile cerebrale si abilitatile intelectuale; 
  • imbunatateste imunitatea datorita substantelor bioactive care se regasesc in concentratie mare; 
  • previne osteoporoza si afectiunile articulare datorita prezentei sarurilor de magneziu si calciului etc.

 Mai multe despre miere de mana

 Mierea de mana contine o cantitate mica de substante volatile ceea ce inseamna ca nu este o miere foarte parfumata. Bineinteles, exceptie poate face mierea care se obtine din rasina coniferelor – aceasta avand un miros mai pregnant de rasina. Nivelul ridicat de componente bioactive si numarul mare de antioxidanti din care fenoli si  flavonoizi, o transforma in cea mai buna miere pentru persoanele anemice.

Poate fi utilizata in tratarea spasmofiliei la adulti, a rahitismului la copii, a osteoporozei si afectiunilor articulare si poate fi inclusa in tratamentul persoanelor care au un sistem imunitar slabit, intrucat asigura o gama completa de proprietati pe care alte tipuri de miere nu o ofera, putand fi considerata un cocktail de minerale.

Culoarea mierii de mana este bruna, cu nuanta verzuie, rosiatica sau pronuntat negricioasa, insa depinde foarte mult de planta de la care provine. Datorita substantelor minerale care acopera in parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mana este specific, usor caramelizat, diferit fata de celelalte sortimente de miere de flori.

Mierea de mana de la casuta-cu-miere.ro!

Daca vreti sa comandati miere de mana de calitate superioara, la preturi accesibile, va recomandam casuta-cu-miere.ro. Veti avea garantia ca achizitionati intotdeauna produse autentice, cu proprietati de exceptie, pe care le veti putea consuma cu incredere alaturi de intreaga familie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.