Miropa Arm – stingatoare portabile cu dioxid de carbon

Stingatorul deStingatoare-portabile-cu-dioxid-de-carbon-rEYlT incendii este un dispozitiv activ de protectie impotriva incendiilor utilizat pentru stingerea sau controlul celor de dimensiuni mici, folosite in situatii de urgente. Aceste dispozitive nu sunt concepute pentru stingerea unor incendii scapate de sub control, precum un incendiu ce a atins plafonul. De obicei, un stingator de incendii este alcatuit dintr-un recipient de forma cilindrica ce contine un agent ce poate fi descarcat sub presiune pentru a stinge incendiul.

In Statele Unite ale Americii, anual se fac controale din partea companiilor de prevenire a incendiilor pentru a observa calitatea stingatoarelor.

In prezent, exista doua tipuri de stingatoare de incendii: cele care stocheaza sub presiune agentul de stingere, si cele ce il stocheaza sub forma de cartuse. In cazul stingatoarelor ce folosesc presiunea pentru stocarea agentilor de stingere, se pot folosi diferite propulsoare ale gazelor din interiorul recipientului, precum azotul, aerul etc. Acest tip de stingatoare este cel mai raspandit ca si utilizare, datorita eficientei ridicate si a unei manevrari usoare.

In functie de manevrabilitatea lor, stingatoarele de incendii se impart in stingatoare portabile si stingatoare transportate intr-un carucior cu roti (stingatoare transportabile). Stingatoarele portabile cantaresc intre 0.5 si 14 kilograme si sunt, prin urmare, usor de transportat si manevrat. Modelele de stingatoare pe roti sunt mai des intalnite pe santierele de constructii, pistele de aeroport, heliporturi, dar si docuri si porturi.

Stingatoarele de incendii ce au dioxid de carbon ca agent gazos se elibereaza cu ajutorul oxigenului. Acestea sunt folosite pentru stingerea incendiilor de tipul B si C, nefiind destinate celor de clasa A, deoarece zona de mare presiune poate imprastia materialele de ardere. Dioxidul de carbon nu este potrivit pentru stingerea incendiilor ce contin propria lor sursa de oxigen.

Cu sediul in judetul Alba, compania Miropa Arm a fost infiintata in anul 2002, si ofera clientilor sai produse de calitate, in scopul prevenirii si stingerii incendiilor. Printre acestea, amintim: stingatoare portabile, stingatoare transportabile, accesorii de prevenire si stingere a incendiilor, hidranti, picheti, costume de protectie si piese de schimb. Punandu-se mare pret pe calitate si pe promptitudinea serviciilor, compania Miropa Arm devine un lider important pe piata firmelor ce activeaza in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, bucurandu-se de apreciere atat pe plan local, cat si pe plan national.

Stingatoarele portabile cu dioxid de carbon sunt folosite pentru stingerea incendiilor din clasele B, C si E. Acestea pot fi utilizate atat pentru spatiile exterioare, cat si pentru cele interioare. Stingatoarele portabile prezinta dubla actiune asupra incendiului: inlocuirea oxigenului atmStingatoare-portabile-cu-dioxid-de-carbon-rEYlTosferic si racirea focarului cu ajutorul agentului de stingere sub zapada carbonica. Recipientele de stocare a dioxidului de carbon sunt fabricate din otel sau aluminiu, fiind testate impotriva presiunilor de pana la 250 bari, in conformitate cu standardele europene in vigoare.

Furtunul de evacuare este realizat din cauciuc, iar duza de evacuare rezista presiunilor ridicate. Aceasta din urma este confectionata din cauciuc izolator, pentru protectia mainii. Compania comercializeaza stingatoare portabile ce au o cantitate de dioxid de 2, respectiv 5 kg.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul urmator: www.articole-promo.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.