MM Arc – arcuri de tractiune de ultima generatie

Arcuri-de-tractiune-SibiuArcurile sunt organe de masini care realizeaza o legatura elastica intre anumite piese sau subansamble ale unei masini. Prin forma lor si prin caracteristicile mecanice deosebite ale materialelor din care se confectioneaza, arcurile au capacitatea de a se deforma sub actiunea unei forte exterioare, preluand lucrul mecanic al acesteia si inmagazinandu-l sub forma de energie de deformatie. La disparitia sarcinii exterioare, energia inmagazinata este restituita sistemului mecanic din care face parte arcul. O firma romaneasca ce produce o gama larga de arcuri si resorturi de compresiune, tractiune si torsiune cu diametrul sarmei cuprins intre 0,20mm si 10mm este MM Arc din Sibiu.

Arcurile de tractiune sunt realizate pe baza mai multor tehnologii de ultima generatie, respectand standardele de calitate in vigoare. Acestea sunt realizate printr-un procedeu de deformare a spiralelor de la capetele arcului existand posibilitatea anexarii unor piese atasate. Arcul elicoidal de tractiune preia o sarcina axiala care tinde sa il intinda. Sarcina se aplica prin intermediul unor ochiuri de prindere, de forma unor carlige realizate prin deformarea spirelor de capat ale arcului sau  prin  intermediul  unor piese separate.

Spira arcului de tractiune este solicitata, in principal, la torsiune la fel ca spira arcului elicoidal de compresiune. In calculul arcurilor elicoidale de tractiune se recomanda sa se lucreze cu rezistente admisibile micsorate cu 12% fata de cele utilizate la calculul arcurilor elicoidale de compresiune. In calculul arcurilor de tractiune trebuie tinut cont de rezistentele admisibile. Printre caracteristicile acestora se numara si elasticitatea liniara. Acestea sunt concepute cu spiralele infasurate strans pentru a fi apasate prin intermediul unei forte initiale de pretensionare.

Teoretic, arcurile elicoidale cilindrice de tractiune au caracteristica elastica liniara, identica cu a arcurilor elicoidale cilindrice de compresiune. Practic, arcurile de tractiune se realizeaza, de regula, cu spirele Infasurate strans. Prin aceasta, spirele nu numai ca sunt in contact in stare libera, dar sunt si apasate reciproc, datorita unei forte initiale de pretensionare.

Clasificarea arcurilor se face dupa o serie de criterii, precum:

Dupa forma constructiva, se deosebesc: arcuri elicoidale, arcuri bara de torsiune, arcuri spirale plane, arcuri în foi, arcuri inelare, arcuri disc si arcuri bloc.

Dupa modul de actionare a sarcinii exterioare, clasificarea se face în: arcuri de compresiune, arcuri de tractiune, arcuri de torsiune si arcuri de încovoiere.

Dupa solicitarea principala a materialului, se deosebesc arcuri solicitate la torsiune, la încovoiere si la tractiune-compresiune.

Dupa natura materialului din care este executat arcul, se deosebesc arcuri metalice si arcuri nemetalice.

Dupa variatia rigiditatii, arcurile pot fi cu rigiditate constanta sau cu rigiditate variabila (progresiva sau regresiva).

Dupa forma sectiunii arcului, se deosebesc arcuri cu sectiune circulara, inelara, dreptunghiulara, profilata sau compusa.

In afara de arcurile de tractiune, firma din Sibiu produce si comercializeaza o gama diversificata de arcuri din sarma rotunda infasurata la rece, arcuri de compresiune, arcuri de torsiune si sigurante elastice din sarma rotunda, toate realizate in conformitate cu prevederile  prevazute, satisfacand astfel necesitatile clientilor.

Date de contact:

Str. Masiniştilor, Nr. 12

Loc. Sibiu, Jud. Sibiu

Tel/Fax: 0269.238.144

Mobil: 0744.592.946 – Mureşan Mihai

E-mail: office@mmarc.ro

In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.