April 13, 2024
Auto si Moto

Motorul electric si aplicatia – cum faci selectia celui potrivit

  • martie 5, 2019
  • 3 min read
Motorul electric si aplicatia – cum faci selectia celui potrivit

O intrebare frecventa este cea referitoare la cum trebuie ales motorul electric. Exista intr-adevar o gama extinsa in acest sens, insa necesar este doar cel potrivit, care se pliaza pe caracteristicile si necesistatile aplicatiei in cauza. De cate ori nu ti s-a intamplat sa fii pus in situatia de a face o reparatie a motorului insa te-ai aflat in imposibilitatea de a solutiona problema? Nu este ceva anormal sa nu ai cunostinte in domeniu, sa nu stii foarte multe despre aceste componente cu rol crucial in functionarea masinariilor si echipamentelor diverse. Cu toate acestea, trebuie sa vizezi o documentare temeinica atunci cand stii ca ai de realizat achizitia unui motor electric.

Este necesar sa stii ca ai apelat la furnizorul potrivit, ca iti ofera diversitate si solutii pliate pe nevoile tale. De asemenea trebuie sa poti avea incredere ca articolul in care investesti este cel care va oferi durabilitate si eficienta aplicatiei tale. Pentru ca totul sa iasa conform cu dorintele, este deci necesar sa apelezi la experti. Inainte de a trece mai departe, la faza in care iti explic cum poti identifica motorul potrivit, tin sa iti fac o recomandare – Bmes.ro. Este un magazin online, producator si furnizor specializat in motoare electrice, fie in variante standard, fie adaptate, in regim special.

Raporteaza-te la mediul in care vei utiliza motorul

Conteaza enorm ca motorul achizitionat sa asigure o functionare corespunzatoare, in functie de mediul in care urmeaza sa fie amplasat. Asigura-te ca nu prezinta particularitati pe care trebuie sa se plieze si, daca acestea exista, sa corespunda si motorul cu ele.

Poate fi vorba despre un motor adaptat special pentru a face fata conditiilor de umiditate, de praf, definite de temperaturi crescute sau care sunt supuse actiunii diversilor agenti corozivi. Recomandarea unui expert este de preferat in acest sens.

Asigura-te ca dispune de ventilatie auxiliara

Sunt situatii in care e necesar a utiliza motoare la puteri mai reduse decat cele pe care le indica producatorii lor.  Motivul este unul de inteles – in ideea de a evita supraincalzirea. Cu toate acestea exista solutii mai evoluate in acest sens. Este vorba dspre modelele ce vin in dotare cu ventilatie auxiliara. Aceasta asigura functionarea optima chiar daca numarul turatiilor este mai mic, fara a favorizarea arderea acestuia. Ventilatia ce vine in plus va avea in vedere racirea motorului si asigurarea unei protectii sporite a acestuia. Desigur, si in acest caz, ideal este a  beneficia de sfaturile si recomandarea unui specialist in domeniu. Acesta este in masura sa recomande motorul potrivit pentru o aplicatie specifica.

Alege motorul cu o sarcina corespunzatoare

Tine cont de faptul ca fiecare motor a fost conceput pentru a functiona la o anumita sarcina. In conditiile in care tu ai nevoie de o functionare aparte, care sa vizeze o valoare deosebita a sarcinii, orienteaza-te dupa acele modele de motoare adaptate si personalizate dupa caz. Spre exemplu, bmes.ro iti ofera posibilitatea de a realiza motoare dupa parametrii doriti de tine. Astfel, motorul va actiona la sarcina necesara, fara probleme.

Afla mai multe despre motoare electrice si solutiile potrivite in functie de aplicatia ta accesand site-ul mentionat si intrand in contact cu specialistii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.