Parchet de stejar, in topul optiunilor de-a lungul timpului

parchet-stejar

Ambientul unui camin perfect depinde de multi factori care intra in componenta decoratiunilor interioare, incepand cu zugraveala peretilor si terminand cu stilul de mobilier, insa pardoseala este cea care da nota finala. Cea mai agreata alegere a pardoselilor pentru spatiile rezidentiale ramane tot lemnul masiv, iar ca esenta, stejarul este optiunea catre care se indreapta majoritatea clientilor, in ciuda faptului ca un parchet de stejar are un pret destul de ridicat.

Parchet de stejar, o alegere care a strabatut secolele, fara a-si pierde din farmec

Pardoseala din stejar nu este o idee noua, esenta aceasta de lemn fiind folosita din timpuri stravechi, in primul rand pentru frumusetea sa, dar si pentru aspectul estetic pe care il are in amenajarea interioarelor. In voga inca din perioada baroca, nobilii francezi isi impodobeau palatele cu pardoseli de acest gen, subliniind astfel eleganta resedintelor lor, dand in acelasi timp o nota de intimitate interioarelor aristocratice. Cu timpul, pardoseala din parchet de stejar a devenit accesibila  tuturor, mai ales ca tehnologia de producere a evoluat mult.

Astazi a ramas la fel de apreciata ca si acum cateva secole si ramane una dintre alegerile favorite pentru cei care vor sa dea o nota de noblete interioarelor.

De ce un parchet de stejar poate fi alegerea ideala

Frumusetea lemnului de stejar in sine este un argument, culoarea sa calda, inconfundabila, de nuante de la cafeniu deschis pana la galbui, ce se modifica putin in timp capatand un ton mai intunecat, ceea ce face sa castige si mai mult in estetica. In plus, stejarul este un lemn cu o densitate mare, deci si cu o duritate sporita. Este rezistent in timp, cu o intretinere buna, si poate fi reconditionat la anumite perioade. De exemplu, un parchet de 20 de ani isi poate recapata stralucirea initiala dupa ce este raschetat si finisat din nou. Pentru acest lucru, parchetul se aspira bine sa nu existe urme de praf, se sterge cu un mop umezit, dar bine stors de apa, dupa care este lasat sa se usuce. Apoi se trece la raschetarea propriu-zisa si se slefuieste pana se ajunge la lemnul curat, dupa care se aplica un grund special cu ajutorul unei pensule. Se vor umple rosturile cu un amestec de lac si rumegus fin, dupa care se lacuieste cu un trafalet. Parchetul va arata din nou ca in prima zi in care a fost montat.

Parchet de stejar, motive decorative diverse

Culoarea parchetului de stejar este in general fara prea multe variatii decat de nuanta, de la brun deschis pana la un galben cald. Insa, prin motivele decorative pe care le poate crea, acest parchet de stejar cu www.decolandia.ro la montare, poate capata valori estetice diverse si deosebit de placute. Lamelele pot fi aranjate in asa fel incat sa creeze un decor de bradut sau unul tesut, precum si de o maniera in care sa dea nastere efectului de sah. Insa imaginatia fiecaruia poate gasi forme decorative mai complexe, cum ar fi diverse brauri sau medalioane, care vor aduce cu siguranta un plus de valoare ambientului.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.