Pavelele – un nou look pentru orasul tau

Pavelele – un nou look pentru orasul tau 1Amenajarile exterioare reprezinta o ramura foarte importanta a constructiilor. Dupa ce ai construit o casa trebuie sa-i dai si un aspect exterior cat mai frumos si mai primitor si acest lucru se realizeaza in functie de dorintele clientilor. Tot de amenajarile exterioare tine si aranjarea curtii si a gradinii, iar pentru acest proces se folosesc produse moderne precum pavelele, care se gasesc la vanzare in fel si fel de forme si de culori. Pavelele confera un stil modern, curat, aerisit si totodata vesel. Ele sunt foarte rezistente si datorita acestui aspect sunt folosite si pentru reamenajarea drumurilor, a trotuarelor, pietelor, teraselor sau a aleilor pietonale.

Despre drumuri

Drumul este acea amenajare care este destinata pentru deplasarea mai usoara a oamenilor sau a mijloacelor de transport.

Daca este sa mergem pe firul istoric, primele  drumuri au fost acelea batatorite de catre animale. In acest mod oamenii din zilele respective beneficiau de drumuri, putandu-se astfel deplasa mai usor atunci cand mergeau la vanatoare.

Primele pavaje dateaza din anul 4.000 i.Hr si sunt asociate cu egiptenii din Antichitate, care au construit astfel de drumuri pavate pentru a inlesni transportul materialelor catre Marea Piramida.

China Antica a fost prima  cate a dezvoltat o retea vasta de drumuri pavate, care atingea pana la 40.000 km.Pavelele – un nou look pentru orasul tau

De asemenea incasii, maiasii si aztecii au construit drumuri in Mexic.

In timpul Imperiului Roman s-a inceput construirea de drumuri pavate cu piatra. Romanii au facut drumuri in Europa si in Africa de Nord, inlesnind astfel inaintarea trupelor la razboi.

Deci, de-a lungul timpului oamenii au incercat mereu sa dea o forma drumurilor astfel incat sa-si usureze inaintarea. In ziua de astazi drumurile sunt folosite pentru automobile si pentru transportarea de marfuri.

Ce sunt pavelele?

Dupa suprafata de rulare, drumurile se impart in:

–          Drumuri de pamant;

–          Drumuri pietruite;

–          Drumuri cu imbracamiti permanente sau semipermanente.

In aceasta ultima categorie intra si drumurile pavate cu pavele.

Pavelele – un nou look pentru orasul tau 2Betonul este acel amestec care are la baza pietris, nisip, ciment si apa, iar prin uscare devine foarte rezistent si se foloseste in constructii. In mod normal betonul se toarna in cofraje, iar compactarea se face cu ajutorul unui previbrator. Pe langa acest tip de beton care este cel obisnuit mai exista si betonul special. Acesta este folosit pentru constructiile supuse unor conditii speciale.

Mai exista si betoane usoare, macroporoase sau celulare, insa betonul simplu este cel mai utilizat.

Pavelele sunt blocuri din beton simplu si au dimensiuni mici. Ele se pot imbina si astfel permit “teserea” unui drum. Pavelele au forme si culori diferite, iar pe margini se aplica borduri. Stratul pe care sunt asezate pavelele este de regula nisip sau un alt material de cariera bine macinat si tasat.

O firma care-ti pune la dispozitie materiale de constructii, precum pavele si borduri se numeste Telemarc. Telemarc a luat nastere in Arad, iar domeniul principal de activitatea este cel al constructiilor. Pavelele comercializate de catre companie pot avea culori diferite de la gri la rosu sau galben. Ele se monteaza foarte usor, sunt rezistente si dau un aspect placut oricarui drum pavat in acest mod. Nu ezita sa apelezi la serviciile Telemarc.

In continuare poti citi si despre traducerile autorizate in limba spaniola.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.