Plasma termica. Incalzitor ce nu prezinta dezavantaje

plasma termica

Plasma termica este o adevarata opera de arta, ce are un design modern si nu in ultimul rand se prezinta intr-o gama variata de sortimente; in acest mod se realizeaza satisfacerea celor mai exigente gusturi. Numele de plasma termica este legat de designul acestor incalzitoare, design ce imita forma televizoarelor cu plasma.

Partea din fata are proprietati specifice cum ar fi emisivitatea si dilatarea si este din sticla de culoare neagra. Sticla are ca incadrare o rama neagra sau argintie, din metal.

Plasma termica este un aparat cu efect convectiv foarte mic care incazeste predominant prin radiatie infrarosie. Plasma termica controlata electronic este dotata cu telecomanda, toate modelele beneficiind de termostat exterior. Aceste aparate de incalzire sunt perfecte pentru incaperile ce au un grad mediu sau ridicat de izolare.

Plasma termica este in mare parte un panou radiant ce are fata de la suprafata din sticla. Aceasta plasma termica functioneaza prin alimentarea cu eletricitate;  pentru alimentare este suficient un sistem clasic. Elementul ce genereaza caldura este un circuit dublu de argint care este atasat pe partea interioara a sticlei. Atunci cand curentul electric trece prin circuitul de argint sunt generarti ioni de argint, acestia fiind ioni negativi. Sticla, careia circuitul din argint ii trimite caldura, se incalzeste si emite radiatii infrarosii. Caldura este in acest mod trimisa spre corpurile din incapere ce o asimileaza si o trasmit in aer. Pentru a nu se supraincalzi circuitele interne, un senzor de caldura le asigura protectia. 

Plasma termica se clasifica in:

  • plasma termica controlata mecanic
  • plasma termica controlata electronic.

Plasma ce este controlata mecanic are un buton de inchidere si de deschidere, functionand pe baza treptei a patra de putere, iar ca accesoriu ce este optional, este recomandata folosirea unui termostat pentru mentinerea temperaturii constante. Plasma termica controlata electronic functioneaza pe una dintre treptele de viteza. iar optional, poate fi reglata de un termostat extern sau cu ajutorul telecomenzii ce exista in dotare. Partea electronica ce este incorporata in acest tip de plasma termica poate opri  functionarea plasmei intr-un interval de la una la noua ore si o poate porni automat in treapta a doua in cazul in care a fost intrerupta alimentarea cu electricitate.

Acest aparat pentru incalzire, plasma termica, datorita puterilor nominale mari pe care le are, permite folosirea unui numar mai mic de aparate cu aceeasi putere intr-o camera mare.  Plasma atinge doar cinci minute de la functionare,  dupa aceste cinci minute intrand in modul “croaziera”, mod in care ajunge la un consum intre 1050 si 3000 W, consum ce variaza in functie de tipul de plasma termica. Imediat dupa intreruperea alimentarii cu electricitate, plasma termica emite rediatii infrarosii inca cinci minute, iar acest este un alt avantaj pe care il prezinta. www.Caldura-ieftina.ro

Este recomandat ca plasma termica sa fie montata pe perete, montajul ei pe tavan nefiind recomandat din cauza esteticului. Pentru bai si pentru alte spatii in care gradul de umiditate este ridicat exista produse specifice, proiectate pentru o buna fuctionare in acet tip de medii.

Dezavantaje la folosirea acestui tip de incalzitor nu exista, insa radiatiie infrarosii nu au efect prea mare  atunci cand cad pe faianta sau pe marmura.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.