Poduri metalice

Poduri metalicePentru a asigura continuitatea si sustinerea traseului unei cai de comunicatii peste un obiect-obstacol pe care il traverseaza intr-un mod denivelat se construiesc poduri. Obiectele-obstacol ce apar in calea caii de comunicatie pot fi cursuri de apa sau pur si simplu intalnirea cu alte caii de comunicatie. De asemenea, in acelasi timp prin intermediul podurilor se realizeaza si continuitatea obstacolului pe care calea de comunicatie il traverseaza, astfel incat sub pod ramane un spatiu liber. Primele poduri au aparut din dorinta si din necesitatea de a traversa obstacolele naturale. Pentru a traversa apele mai mici, oamenii foloseau trunchiuri de copaci pe care le aruncau peste obstacol, iar in alte cazuri oamenii au cladit poduri din lemn simple ca si constructie sau poduri suspendate din liane.

 Incepand cu secolul al XVIII lea a inceput constructia podurilor metalice din fonta. Ca si forma de constructie acestea erau asemanatoare cu cele construite din piatra sau zidarie si arcele sau boltile erau considerate structurile lor de rezistenta. Insa datorita numeroaselor accidente care apareau la structurile de rezistenta ale podurilor cladite din fonta, in secolul al XIX lea a inceput sa fie folosit fierul pudlat. Insa incepand cu mijlocul secolului al XIX-lea a inceput sa fie folosit la constructia de poduri betonul armat. Insa odata cu aparitia de noi procedee de obtinere a otelului moale pe cale industriala si in cantitatii extrem de mari, datorita omogenitatii compozitiei chimice, otelul moale a inceput sa fie utilizat la constructia de poduri in detrimentul fierului pudlat, care era considerat a fi inferior.

Pod metalicFirma suceveana Dumistreli a luat fiinat in anul 2010 si printre numeroasele servicii oferite in domeniul constructiilor metalice (diguri meatlice de protectie, hale industriale, montaj usi industriale, etc.), firma se ocupa cu si cu constructia de poduri si podete metalice, extrem de rapid si eficient. Aceste tipuri de constructii  metalice reprezinta o alternativa extrem de durabila fata de constructiile clasice care pe langa ca mai sunt costisitoare procesul lor este  si lent, iar in aceste conditii compania  Dumistrelli realizeaza cele mai eficiente si bune lucrari, la un nivel al calitatii extrem de inalt, parcurgand toate etapele pana la constructia finala cu multa seriozitate si profesionalism.

Pentru ca podurile metalice sa aiba parte de o fundatie cat mai buna, specialistii firmei Dumistreli vor realiza aceasta fundatie din profile metlice, dupa care podul va fi confectionat in fabrica, unde ulterior va fi si incarcat. O constructie de calitate se cunoaste dupa modul in care podul are o susutinere metalica buna, sustinere care se realizeaza  prin intermediul stalpilor de metal, ale blocurilor modulare sau cu ajutorul fundatiilor de beton.  Aceste solutii de sustinere, cand sunt alese trebuie sa se tina seama de urmatoarele lucruri, precum modul in care se realizeaza conexiunea cu drumul principal, de tipul solului, de  dimensiunea albiei raului sau de existenta unor pasaje pietonale.

In cazul in care aveti nelamuriri sau alte intrebari nu ezitati sa-i contactati pentru a va oferi informatiile necesare.

Alte articole la fel de intersante  si captivante poti citi doar accesand urmatorul link: articole-promo.ro.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.