Rolul unui executor judecatoresc si rezolvarea amiabila a creantelor

executor judecatoresc

Etica, dialogul si bunavointa de ambele parti sunt trasaturile pe care orice executor judecatoresc trebuie sa le posede si sa le aplice in rezolvarea fiecarui contrac preluat. Suntem Biroul executor judecatoresc Danciu Gheorghe Radu, iar misiunea noastra este aceia de a solutiona toate contractele si toate litigiile pentru care ni se cere suportul intr-o maniera complet legala, prin dialog si mai ales, prin cautarea unui sens de comun acord intre ambele parti implicate in fiecare dosar. Dorim ca in acest articol sa accentuam importanta pe care comunicarea o are in cadrul unui dosar, si de ce este foarte important ca dialogul sa fie unul deschis si sincer intre ambele parti.

Cum poate afecta lipsa comunicarii misiunea unui executor judecatoresc

Dupa cum stiti, un executor judecatoresc are rolul de supraveghea si facilita aplicarea unei hotarari obtinute in instanta, avand grija ca cel gasit vinovat sa isi achite toate prevederile prevazute in decizia finala a completului de judecata. Desi noi ne dorim de fiecare data un dialog deschis si orientat spre gasirea unei modalitati cat mai firesti si eficiente pentru ca cel vinovat sa indeplineasca deciziile prevazute in sentinta, de cele mai multe ori ne lovim de un zid care apare intre cele doua parti ale procesului.
De cele mai multe ori, lipsa comunicarii este cea care ne forteaza sa luam masurile legale pentru a facilita decizia judecatoreasca. Un foarte bun exemplu poate fi dat de catre un client al unei banci care din motive personale nu a mai putut continua achitarea ratelor restante. Conform legii banca are dreptul de a lua masuri in vederea recuperarii prejudiciului, iar pentru asta poate declansa procesele legale alaturi de un executor judecatoresc pentru a putea continua procesul de recuperare a datoriei.

Rezolvarea pe cale amiabila a unui dosar cu ajutorul unui executor judecatoresc

De cele mai multe ori, trebuie sa stiti ca, nici o institutie financiara de stat sau privata nu are nici un interes in a face rau, iar daca ar exista o buna comunicare intre pagubit si pagubitor (de buna credinta) atunci, orice executor judecatoresc ar putea stabili cu acordul ambelor parti o serie de masuri si modalitati prin care pagubitul sa isi poata recupera prejudiciul fara a face rau celeilalte parti. De exemplu, printr-un dialog liber si firesc se poate obtine din partea pagubitului o esalonare a datoriei, astfel incat pagubitul sa poata avea speranta si garantia ca isi va recupera prejudiciul, dar si pagubitorului sa i se poata permite accesul la o modalitate prin care sa poata suporta achitarea transelor.
In concluzie, misiunea unui executor judecatoresc nu este acela de a “executa” asa cum este termenul inteles la modul propriu, ci de a gasi o modalitate prin care sa se poata realiza executa, efectua, aplica,etc. decizia stabilita in instanta. Astfel, rolul nostru este acela de gasi o cale prin care sa se poata aplica sentinta comform gravitatii faptelor. Pentru mai multe detalii va asteptam cu drag pe siteul www.executorsatumare.com locul de unde puteti afla toate informatiile legate de actele necesare, onorarii dar si despre atributiile noastre.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.