Rozatoarele ti-au invadat casa? Este timpul pentru Deratizare

deratizare

Deratizarea este un complex de masuri aplicate periodic in scopul distrugerii  rozatoarelor daunatoare si reducerea substantiala a numarului acestora. Soarecii si sobolanii, in special,  fac  parte din categoria animalelor daunatoare omului, datorita mediului de viata diferit pe care il au, fiind purtatoare de boli contagioase deosebit de grave, cum ar fi: tularemia, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, icterul infectios, antraxul, rujetul, ricketsiozele, toxinfectiile alimentare, pseudopesta aviara, pesta porcina, turbarea, teniazele etc.. Pe langa acest aspect, rozatoarele pot produce pagube economice enorme, din cauza capacitatilor de a roade tot ce le iese in cale, cu ajutorul dintilor incisivi care le cresc in permanenta. Totodata, acestea se inmultesc si se raspandesc extrem de repede, reprezentand o treime din fauna globului, o invazie cu rozatoare devenind un cosmar pentru multi dintre noi. Tocmai din aceste motive, atunci cand avem de-a face cu acest tip de daunatori, este necesar sa contactati o firma specializata pentru un serviciu de deratizare complet.

Ce implica procesul de deratizare?

Serviciul de deratizare este un procedeu de combatere a rozatoarelor (soareci, sobolani, cartite). Acest proces se poate efectua prin mai multe metode, in functie de gravitatea invaziei, tipul de rozatoare, spatiul invadat. Se poate opta pentru diferite metode de deratizare, printre care  aminim: metoda ecologica, ce consta in prinderea si imobilizarea rozatoarelor in capcane, fiind urmata de colectarea, transportarea si incinerarea acestora, a doua metoda este cea chimica, care consta in utilizarea de substante raticide cu efect letal, amplasate in statii de intoxicare perimetrale si metoda mixta, prin care se utilizeaza atat deratizarea ecologica, cat si cea chimica. De precizat ca substantele raticide utilizate sunt  conform produselor pesticide avizate de profilaxia sanitar-umana elaborata de Ministerul Sanatatii, prin urmare acestea au o influenta slab toxica sau chiar deloc asupra oamenilor sau a animalelor de companie.

S-a constat ca metoda de deratizare chimica este mult mai eficienta decat cea ecologica,  deoarece raza de actiune este mai mare, se actioneaza lent, dar sigur, toata populatia de rozatoare din spatiul tratat fiind afectata.

In procesul de deratizare se folosesc metode de combatere, dar si de preventie, astfel incat in locatia respectiva sa nu mai revina rozatoarele pentru o lunga perioada de timp. Deratizarea preventiva se realizeaza prin eliminarea tuturor resurselor de hrana pentru rozatoare, astuparea gaurilor si crapaturilor pe unde se pot strecura si eliminarea locurilor unde se pot adaposti sau unde sa isi faca cuiburi.

Acum  ca stim ca rozatoarele sunt purtatoare de diverse boli, care pot fi transmise foarte usor catre oameni sau animale de companie, procesul de deratizare implica si curatenia si dezinfectia, pentru eliminarea tuturor bacteriilor si microbilor din spatiul contaminat.

La  cine sa apelezi pentru servicii de deratizare?

Igiena Romserv DDD este o companie renumita din Bucuresti, tocmai pentru calitatea serviciilor de deratizare prestate. Pentru mai multe informatii puti suna la numarul de telefon 0217.950.165, sa trimiti mail la adresa igiena.romservddd@yahoo.com sau sa completezi formularul de contact de pe site-ul http://www.deratizare-dezinfectie.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.