Schema activitatilor de prelucrare intr-un centru de procesat armaturi

fier fasonat

Betonul armat reprezinta defapt combinarea betonului simplu cu niste bare de fier fasonat pentru a se putea intari structurile de rezistenta in scopul de a le face mai durabile si mai sigure pentru proprietarul final. Dar atunci cand acest fier fasonat este prelucrat trebuie sa se tina seama de o schema de activitati prin care trebuie sa treaca acest element pentru constructii.

In randurile urmatoare vom trece in revista toate aceste activititati necesare in procesul de productie, astfel incat sa va faceti o imagine clara despre ce inseamna sa apelati la profesionisti atunci cand comandati elementele pentru constructii.

Etapele prelucrarii acestui fier fasonat

In primul rand este necesara lista de fasonate iar aceasta cerere va fi transmisa de catre executant la prelucrator sub forma scrisa sau electronica. Al doilea pas este receptia materialelor aprovizionate verificare colacilor de beton fasonat (producator, calitate, standard, diametru), verificare corespondentei datelor care sunt trecute pe eticheta si  documentele de calitate care insotesc livrarea.

Dupa aceste etape urmeaza prelucrarea mostrelor intr-un laborator autorizat pentru a se putea efectua controlul calitatii dupa metode specifice pentru a putea livra acest fier fasonat in cele mai bune conditii. In urma acestor procese se mai realizeaza o serie de activitati specifice derularii acestui control al calitatii in care personalul specializat va inregistra toate datele pe care le-a obtinut in urma productiei si le va pastra pe termen lung.

Nu se omite nici faptul sa se mentioneze care sunt tolerantele si dimensiunile acestui fier fasonat pentru a putea finaliza cu succes toate comenzile solicitate.

Marcarea de identificare este un element obligatoriu pe care trebuie sa il contina aceste produse finite de fier fasonat iar informatiile continute trebuie sa fie urmatoarele: date de identificare prelucrator, echipament de prelucrare, santier, lista de fasonate, pozitia din lista de fasonate, numarul de bucati, diametrul, calitatea, geometria elementului fasonat.

Livrarea si documentele de livrare

La final se face livrarea acestora catre client si receptionarea acestuia. Inainte de livrare respectiv in momentul receptionarii acestui fier fasonat se realizeaza o serie de verificari pentru a determina daca aceasta corespunde cu ceea ce s-a solicitat.

Documentele de livrare care insotesc acest fier fasonat se intocmesc in scopul de a se putea mentine o evidenta clara a comenzii iar producatorul este obligat sa le predea clientilor. Aceste documente sunt urmatoarele: documente de calitate producator otel (declaratie de conformitate si certificat de inspectie) in copie, declaratie de conformitate a prelucratorului, rapoarte de incercari ale prelucratorului in copie.

Fara aceste trei documente livrarea acestui fier fasonat nu se poate realiza in conditiile optime sau specificate de normele in vigoare si in cazul unor neconcordante cu cele specificate de client vor aparea probleme.

Calitate si siguranta numai prin Presto Construct

De-a lungul anilor Presto Construct a oferit clientilor sai elemente pentru constructii de cea mai inalta calitate capabile sa satisfaca chiar si cele mai inalte exigente. In momentul in care ati comandat de la noi fier fasonat aveti garantia ca acest element atat de vital pentru constructii este prelucrat la cele mai inalte standarde oferind constructiilor durabilitatea si rezistenta de care au nevoie.

Va asteptam pe site-ul nostru www.presto.ro pentru a afla mai multe detalii despre acest element pentru constructii dar sa si solicitati o oferta personalizata.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.