Sisteme video Red Dot sau proiectia video moderna

Sisteme video Red Dot sau proiectia video modernaSistemul video a devenit o componenta principala in procesul de comunicare al zilelor noastre. Stiintific vorbind actul de comunicare este mecanismul de transmitere a informatiilor si ideilor, de la un individ catre un alt individ sau de la un grup social catre un alt grup social. Un sistem video in general este compus din videoproiectoare, ecrane de proiecie video si televizoare plasma sau LCD.

Videoproiectoarele

Locul in care amplasam proiectorul are un rol important in alegerea echipamentului de care avem nevoie. Luminozitatea unui videoproiector este masurata in ANSI lumeni. Daca dorim un proiector pentru acasa, luminozitatea trebuie sa fie de minim 700 de ANSI lumeni. Pentru camere cu iluminat artificial controlat si fara lumina naturala nu trebuie ca videoproiectorul sa aiba o luminozitate atat de mare.

In functie de tipul de camera vom alege si videoproiectorul dupa cum urmeaza:
– pentru camere mici si cu iluminare slaba este nevoie de cel putin 700 ANSI lumeni;
– pentru camere slab luminate este nevoie de cel putin 1000 ANSI lumeni;
– pentru spatii luminoase este nevoie de cel putin 2000 ANSI lumeni.

Videoproiectoare portabile

Videoproiectoarele portabile sunt cu luminozitati cuprinse intre 800 si 2500 lumeni. Videoproiectoarele cu luminozitati mai mici de 800 lumeni se folosesc in salile unde lumina ambientala este slaba. Trebuie luat in considerare si numarul persoanelor care participa la prezentare, pentru a putea alege luminozitatea cea mai potrivita.

O audienta mare necesita imagini de dimensiuni mai mari, de aici necesitatea unei luminozitati mai mari.
– 800 lumeni in sali cu lumina ambientala slaba;
– 1200 – 1500 lumeni in sali cu lumina ambientala;
– > 2000 lumeni in sali cu lumina ambientala puternica.

Ecranele de proiectie video

Tipurile de ecrane pentru proiectile video sunt urmatoarele:

– ecrane portabile, sunt cele folosite atunci cand avem prezentari in diverse locuri si trebuiesc deplasate;
– ecrane de perete (manuale), sunt ecranele ce stau intr-o singura locatie;
– ecrane actionate electric, sunt ecranele de proiectie de ultima generatie care adauga stil modern locului in care sunt montate;
– ecrane cu cadru, sunt panze pentru proiectie care se pot monta pe rame speciale si care sunt instalate intr-o locatie fixa.

Modul in care suprafata de proiectie reflecta lumina face diferenta intre tipurile de ecrane. Producatorii specifica atat gradul de amplificare, dar siSisteme-video-Cluj-rngdF unghiul de proiectie, pentru a ajuta in alegerea suprafetei care se potriveste cel mai bine.
Materialul din care este realizat ecranul ajuta la reducerea efectelor luminii ambientale. Materialul din care sunt realizate ecranele creste contrastul si luminozitatea unei imagini proiectate.
Dimensiunea ecranului trebuie sa raspunda nevoilor tale. Un ecran de dimensiuni mici nu va fi potrivit pentru o sala mare, dar un ecran de dimensiuni mari nu ar fi bun pentru o sala mica.
De asemenea trebuie stiut care sunt performatele videoproiectorului utilizat si care este distanta optima de proiectie fata de ecran. Alti factori care trebuiesc luati in considerare sunt configuratia salii si numarul de persoane care vor fi in ea.

Una din firmele specializata in sisteme video si nu numai este Red Dot ce a fost infiintata in anul 2005 si are sediul in Cluj-Napoca. Poti apela cu incredere la serviciile acesteia!

Poti citi articole interesante si aici.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.