Sistemele de climatizare – o necesitate a omului modern

Sistemele de climatizare – o necesitate a omului modern 1In zilele noastre, cand temperatura medie anuala a crescut pe tot globul pamantesc, a-ti instala un sistem de climatizare in propria locuinta nu mai este un moft, ci o necesitate. Daca locuiesti in blocurile construite inainte de Revolutie si mai ai si ghinionul de a locui la ultimul etaj, atunci traiesti un adevarat calvar, iar vara suporti caldura iadului in propriul apartament. Plafonul de deasupra blocului se incinge atat de mult in timpul zilei, incat si noaptea ai senzatia de sufocare. Deci o “clima” este o binecuvantare pentru tine. Desigur, pentru a evita racelile, pornesti “clima” atunci cand nu esti in locuinta, ea iti racoreste toata casa, iar cand revii acasa o opresti si te bucuri de racoarea binemeritata. Este suficient ca ai de indurat caldura toropitoare pe afara sau in mijloacele de transport in comun, de aceea macar acasa sa ai o atmosfera potrivita pentru a te relaxa.

Despre incalzirea globala si efectul de sera

Incalzirea globala se refera la cresterea continua a temperaturii medii, temperatura inregistrata in atmosfera, precum si la cresterea temperaturii Sistemele de climatizare – o necesitate a omului modernapelor. Aceste fenomene de incalzire globala sunt normale si se pare ca ele au existat dintotdeauna. Dupa un astfel de episod de incalzire au urmat intotdeauna perioade de inghet total.

Cauzele acestui fenomen sunt multiple, insa vina omului si a activitatilor sale sunt considerate principalele cauze. Cresterea temperaturii din secolul XX se datoreaza gazelor cu efect de sera care au fost eliberate constat in atmosfera.

Incalzirea globala poate provoca mari dezastre precum cresterea nivelului marilor si al oceanelor, topirea ghetarilor, extremele climatice sau disparitia a numeroase specii.

Efectul de sera se datoreaza gazelor de sera. Daca concentratia gazelor care au efect de sera creste, atunci creste si temperatura globala.

La nivel mondial se duce o intreaga lupta de diminuare a incalzirii globale si a efectului de sera, iar oamenii de rand trebuie sa contribuie si ei. Pana una alta omul, pentru a scapa de caldurile tot mai mari din timpul verii, isi poate achizitiona un sistem de climatizare pentru propria locuinta.

Sistemele de climatizare

Un sistem de climatizare este o combinatie de mai multe componente care asigura scaderea temperaturii aerului sau controlul acestei temperaturi. De asemenea se poate controla ventilarea, umiditatea si puritatea aerului prin aceste sisteme.

Tocmai pentru a diminua efectul de sera aceste sisteme de climatizare trebuie verificate periodic, la fiecare 5 ani. Astfel se evalueaza randamentul si dimensionarea, care sunt calculate in raport cu necesitatile apartamentului sau ale cladirii.

Avantajele unui sistem de climatizare:

– Corecteaza caldurile extreme din locuinta;

– Creste nivelul de confort;

– Imbunatateste randamentul de acasa sau de la munca;

– Reduce aparitia insectelor;

– Scade nivelul de deshidratare al oamenilor;

– Purifica aerul de diferiti alergeni, deci calitatea aerului din locuinta este imbunatatita.

Sistemele de climatizare – o necesitate a omului modern 2Dezavantajele unui sistem de climatizare:

– Umiditate;

– Schimbari bruste de temperatura;

– Poluare fonica;

– Poate transmite boli infectioase;

– Cauzeaza rinita, faringita sau iritatii ale gatului;

– Nu sunt indicate pentru persoanele care poarta lentile de contact, deoarece favorizeaza aparitia conjuctivitei si blefaritei.

O firma care-ti pune la dispozitie serviciile sale de climatizare se numeste G.K. System si a luat nastere in anul 1996 in Constanta. Societatea pune mare pret pe calitatea produselor si a serviciilor oferite clientilor sai, astfel reusind sa devina una dintre cele mai cunoscute si mai cautate firme in acest domeniu din tara.

Poti citi articole interesante si aici.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.