Stefania aduce hrană bună în fermă

Cei care au acasă o fermă în care cresc păsări și animale, știu foarte bine că, dacă vor să obțină de la acestea performanțe superioare (adică ouă mai multe, carne mai multă), nu este de ajuns să le ofere ca hrană amestec de concentrate (incluzând furaje proteice sau cereale), ci trebuie să le asigure și nutrețuri combinate. Calitatea acestora este net superioară față de hrana obișnuită. Nici nu mai putem concepe zootehnia modernă fără să folosim furaje combinate pentru hrana animalelor sau a păsărilor.

Amestecul cel mai hrănitor

Stefania vă recomandă cu căldură să folosiți și nutrețuri combinate în hrănirea găinilor sau animalelor pe care le creșteți în ferma sau gospodăria dumneavoastră.

Nutrețurile combinate, așa cum însăși denumirea lor ne sugerează, sunt amestecuri complete, omogene și complexe de materii prime de origine animală, vegetală, săruri minerale, vitamine, materii prime de origine microorganică și alte tipuri de aditivi furajeri. Nutrețurile combinate oferă avantaje foarte multe în ceea ce privește hrănirea animalelor sau a păsărilor crescute în fermă sau gospodărie. Datorită acestor avantaje, nu mai putem concepe astăzi să creștem păsări și animale fără a utiliza nutrețuri combinate. Toți fermierii sunt astăzi convinși că trebuie să le folosească. Astfel, nutrețurile combinate vă ajută să obțineți performanțe ridicate în munca de creștere a păsărilor sau animalelor. Ele ajută la prevenirea unor boli cauzate de hrana din care lipsesc anumite substanțe nutritive. Ajută la menținerea stării de sănătate. Dacă păsările și animalele sunt sănătoase, vor muri mai puține din cauza diverselor boli, iar producția pe care o obținem este la standarde ridicate. Deoarece furajarea poate fi mecanizată, crește în mod firesc și productivitatea muncii noastre în fermă. Conversia hranei se menține la un nivel optim, datorită valorii nutritive a nutrețurilor combinate, această valoare fiind nu numai echilibrată, ci și completă.

La fiecare specie de animale se folosește un anumit tip de nutrețuri combinate, iar fermierul trebuie să cunoască această informație. Nutrețurile combinate cuprind următoarele tipuri: nutrețuri combinate medicamentate, furaje combinate de completare, furaje combinate complete.

Nutrețurile combinate medicamentate sunt amestecuri de furaje speciale și medicamente. Rolul lor este să combată sau să prevină unele boli care pot amenința sănătatea păsărilor sau animalelor pe care le creștem.

Furajele combinate de completare cuprind premixurile vitamino-minerale și concentratele proteino-vitamino-minerale.

Furajele combinate complete cuprind toate substanțele hrănitoare corespunzătoare nevoilor categoriei de animale pentru care ele se folosesc.  În funcție de perioada lor de utilizare, pot fi, la suine, de finisare, de creștere, de pornire, de pregătire, iar la păsări (pui de carne), de finisare, de creștere, de pornire.

Hrană excelentă și completă

Pe stefania-fnc.ro găsiți o listă cu avantajele folosirii de nutrețuri combinate, iar noi credem că este destul de convingătoare această listă, astfel încât să ne contactați chiar azi și să asigurați animalelor sau păsărilor pe care le îngrijiți toate substanțele de care au nevoie în alimentația lor. Îndestulare și sănătate: iată ce oferim noi pentru eficiența muncii din ferma sau gospodăria dumneavoastră! Noi vă ajutăm să produceți mai mult și mai bine!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.