Terasa verde cu odu.ro

terasa verde

Unul din avantajele pe care il putem avea de la o terasa verde consta in scaderea consumul de energie.

Inca de prima data cand vedem o cladire care are un acoperis verde, ne spunem ca pe timpul verii, aceasta trebuie sa fie cu adevarat o binecuvantare si cu siguranta nu ne inselam.

Cifrele vin insa ca sa confirme banuielile si asta pentru ca pe timpul verii, un astfel de strat verde va mentine intotdeauna racoarea iar explicatia pentru acest lucru este simpla : o terasa verde va reflecta intotdeauna razele soalerului si va cumula forta acesteia cu cea pe care o are stratul termoizolator, putand duce in acest fel la economie si la un transfer de caldura care ajunge la peste 95%.

Un studiu facut recent de nemti arata ca, in timpul unei zile caniculare, avand o temperatura care e situata undeva la valoarea de 35°C, in substratul pe care il are vegetatia, temperatura poate sa se mentina in jurul a 25°C. In acest fel, cu ajutorul teraselor verzi, putem sa spune ca am rezolvat-o cu vara. Apoi este bine sa stim ca pe timpul iernii, terasa verde e mai prietenoasa decat o terasa gri.

Ea se va comporta exact ca si o blanita a cladirii, putand sa asigure o izolare termica buna. Cum se poate traduce acest lucru? Printr-un confort mare indiferent de anotimp si prin economie de bani. Vara putem sa avem racoare si sa nu mai folosim in mod exagerat aerul conditionat, iar pe timpul iernii, terasa fiind bine izolata nu va mai pierde din caldura asadar iarasi avem un avantaj pein faptul ca platim mai putin pentru intretinere.

 

Studiile cercetatorilor privind efectele teraselor.

 

Aceste aspecte nu sunt spuse numai de cei care constata practic astfeel de efecte ci si de catre oameni care au studiat aceste aspecte, au facut calcule si au ajuns la concluzia ca un acoperis verde spre exemplu, va reduce intreg consumul de energie cu pana la 23% la incalzire putand sa ajunga la 75% in cazul aerului conditionat, atunci cand vine vorba de cladiri de birouri , putand sa aduca o economie intr-un an de aproximativ 91 de euro in cazul unei gospodariilor.

Despre un acoperis verde se mai poate spune si faptul ca este rezistent la foc si ca poate sa protejeze inclusiv de radiatii electromagnetice.

Focul e intotdeauna un dusman crunt si acest lucru este binecunoscut mai ales de experrtii in domeniu. In acest context, este normal sa ne dorim sa ne construim case sau cladiri de birouri la care sa folosim intotdeauna materiale care nu intretin arderea astfel incat sa ne punem la adapost munca , dar mai ales viata noastra.

Dincolo insa de orice radiatii materialul mai mult sau mai putin ignifug, este acoperisul verde care are un substrat de cel putin 3 cm, ce nu arde absolut deloc, conform studiilor cercetatorilor nemti in care au incredere marea majoritate a proprietarilor cladirilor precum si alti specialisti din domeniu.

Conform unor studii aprofundate, se poate afirma ca o terasa verde aflata pe acoperis va scadea in mod considerabil nivelul pe care il au radiatiilor electromagnetice.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.