July 14, 2024
Afaceri

Majorare de 23% a Tarifelor Biletelor in minivacanta de Sfanta Maria (fata de anul anterior)

  • august 15, 2023
  • 2 min read
Majorare de 23% a Tarifelor Biletelor in minivacanta de Sfanta Maria (fata de anul anterior)

În timpul minivacanței de Sfânta Maria, românii din diaspora au revenit în țară, rezervând 21,25% din totalul zborurilor pe Vola.ro între 10 și 15 august, conform Agerpres.

Potrivit analizei efectuate de platforma de turism, preferințele românilor au fost îndreptate către marile orașe ale țării. Cele mai tranzitate aeroporturi din acest interval au fost Otopeni – București (cu peste 67% din zboruri), Iași (cu aproximativ 15% din zboruri) și Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% din zboruri).

Procentele rămase s-au distribuit aproape uniform între aeroporturile mai mici din țară (Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța), sugestiv pentru faptul că călătorii își caută și zboruri către orașele mai mici, dar apropiate de locațiile lor de origine, economisind astfel timp în transport.

Referitor la prețuri, tariful mediu pentru zborurile spre România în perioada sărbătorii Sfintei Maria a crescut cu 23% față de 2022. De exemplu, anul acesta, costul mediu al unui bilet de avion a fost de aproximativ 272 de euro, comparativ cu 222 de euro înregistrat anul precedent. Majorările de preț nu sunt surprinzătoare, având în vedere că în acest an costurile zborurilor au fost mai ridicate, inclusiv la zborurile low-cost, dar acum piața s-a stabilizat.

Pentru românii aflați în străinătate, zilele libere au constituit un motiv să se întoarcă în țară, în timp ce pentru cei din România, minivacanța de Sfânta Maria a creat o oportunitate pentru escapade urbane. Conform datelor furnizate de Vola.ro, numărul rezervărilor de călătorii către alte țări europene din România a cunoscut o creștere semnificativă în timpul acestei minivacanțe, fiind strâns legată de perioada Sfintei Maria. Printre cele mai căutate destinații se numără Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța, țări adesea preferate de către turiști pentru a petrece o scurtă evadare urbană.

În același timp, costul mediu al biletelor de avion către destinații externe a fost de 229 de euro pe parcursul minivacanței Sfintei Maria, reprezentând, în esență, un tarif mediu pentru călătoriile spre Europa în timpul sezonului estival. Potrivit analizei, românii au planificat în medie o ședere de 5 zile în străinătate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.